Ову дијету треба да пропише (и, ако је потребно, поправи њен мени) флеболог.
Алкохол у било ком облику мора се одбацити, јер је то диуретички производ који узрокује згушњавање крви услед дехидрације.
Не можете категорички подићи више од 5 кг, јер додатно оптерећење много пута повећава притисак на вене и може проузроковати критично стање за њих.
Ни у ком случају не кршите препоручени режим пијења, посебно у топлој сезони или приликом посете сауни / купки – могуће је и критично згушњавање крви.
Немојте повећавати дозу салицилне киселине (аспирина) коју вам је препоручио лекар, укључујући и производе који је садрже – то може повећати дијафоретски ефекат и, обрнуто, довести до згушњавања крви.
Банане, манго, дивља ружа, сочиво, ораси, аронија, сок од нара, које су строго забрањене, треба потпуно искључити из исхране због згушњавања крви. Ово може укључивати и храну која изазива велико оптерећење јетре – масти, димљено месо, маринаде, конзервирану храну, кобасице, месне чорбе, желе, кајмак и бели хлеб – исправите ову листу код свог лекара (у зависности од тежине болести).